*آغاز جلسه با 91 صندلی خالی
با حضور 196 نفر از وکلای ملت، کرسی 91 نماینده مجلس خالی بود.
ارائه و بررسی گزارش کمیسیون عمران درباره بهینه سازی نحوه مصرف آب شرب شهری و روستایی اولین دستور کار جلسه علنی امروز بود.
به دنبال آن اسامی تأخیرکنندگان از سوی هیأت رئیسه اعلام شد که این اسامی عبارتند از:
1- سیدمحمدحسن ابوترابیفرد نماینده مردم تهران
2- وحید احمدی نماینده مردم کنگاور
3- غلامرضا اسداللهی نماینده مردم تربت جام
4- علاءالدین بروجردی نماینده مردم بروجرد
5- مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز
6- محمدعلی پورمختار نماینده مردم کبودراهنگ
7- غلامرضا تاجگردون نماینده مردم گچساران
8- محمد دامادی نماینده مردم ساری
9- علیرضا زاکانی نماینده مردم تهران
10- محمدمهدی زاهدی نماینده مردم کرمان
11- علی علیلو نماینده مردم شبستر
12- میرهادی قرهسیدرومیانی نماینده مردم تبریز
13- ابراهیم کارخانهای نماینده مردم همدان
14- محمد اسماعیل کوثری نماینده مردم تهران
15- سیامک مرهصدق نماینده مردم کلیمیان ایران در مجلس شورای اسلامی
16- عباسعلی منصوری آرانی نماینده مردم کاشان
17- سیدمحمود نبویان نماینده مردم تهران
18- حسین نجابت نماینده مردم تهران
19- شهروز افخمی نماینده مردم ملکان
20- جواد جهانگیرزاده نماینده مردم ارومیه
21- عبدالکریم حسینزاده نماینده مردم نقده
22- مؤید حسین صدر نماینده مردم خوی
23- عطاءالله حکیمی نماینده مردم رودبار
24- سیدسعید حیدری طیب نماینده مردم کرمانشاه
25- منصور حقیقتپور نماینده مردم اردبیل
26- حسن تأمینی لیچایی نماینده مردم رشت
27- احمد سالک نماینده مردم اصفهان
28- محمدقسیم عثمانی نماینده مردم بوکان
29- مهدی عیسیزاده نماینده مردم میاندواب
30- نادر فریدونی نماینده مردم فیروزآباد
31- علیرضا محجوب نماینده مردم تهران
32- شاهین محمدصادقی نماینده مردم کازرون
33- احمدعلی مقیمی نماینده مردم نکا
34- مجید منصوری نماینده مردم لنجان
35- مقداد نجفنژاد نماینده مردم بابلسر.
این در حالی است که برخی غائبان از جمله زاکانی نبویان،پزشکیان، منصوری آرانی، بروجردی، ابوترابیفرد، وحید احمدی، نجابت، تاجگردون، کارخانهای، زاهدی، و کوثری جلسه امروز مجلس در کمیسیون برجام حضور داشتند
*از سوی نمایندگان: وزارت نیرو موظف به جداسازی آب شرب از سایر مصارف شد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه بررسی طرح یک فوریتی بهینهسازی مصرف آب شرب وزارت نیرو را مکلف کردند با همکاری وزارت راه و شهرسازی در شهرها و روستاها با میانگین بارش سالانه 250 میلیمتر و بالاتر نسبت به ارائه تسهیلات لازم به مشترکان جهت احداث تأسیسات لازم به منظور جمعآوری آب باران و استفاده مجدد از آن با رعایت استانداردهای لازم اقدام نماید.
همچنین نمایندگان در بررسی ماده 5 طرح مزبور وزارت نیرو را موظف کردند به منظور جلوگیری از هزینههای بالای تسویه آب و اتلاف آب شرب در شهرها و روستاهای بالای 200 خانوار با اولویت مواردی که دارای منابع آبی با کیفیت پایینتر از آب شرب هستند نسبت به جداسازی آب شرب از سایر مصارف اقدام کند.
*وزارت نیرو میتواند از محل فروش اموال خود برای تکمیل طرحهای آبرسانی روستایی هزینه کند
نمایندگان همچنین در ادامه بررسی طرح یک فوریتی بهینهسازی مصرف آب شرب شهری و روستایی در کشور ماده 8 این طرح را با اصلاحاتی تصویب کردند.
بر اساس این ماده مصوب به وزارت نیرو اجازه داده میشود از محل فروش اموال و داراییهای خود در چارچوب بودجه و پس از واریز به خزانه در تکمیل و اجرای طرحهای آبرسانی روستایی هزینه کند.
*بازگشت 2 ماده از طرح بهینهسازی مصرف آب شرب به کمیسیون عمران
مواد 6 و 7 طرح یک فوریتی بهینهسازی مصرف آب شرب شهری و روستایی در کشور به علت داشتن بار مالی برای دولت از سوی نمایندگان مجلس به کمیسیون عمران بازگشت داده شد.
این دو طرح در مورد مکلف کردن دولت به اقداماتی درباره ارتقای شاخصهای بهرهمندی از آب شرب در روستاهای کشور و مدیریت بحران آب و نیز اختصاص 5 درصد از منابع صندوق توسعه ملی به اجرای طرحهای آبرسانی روستایی بود که به علت ایراد اصل 785 قانون اساسی به کمیسیون عمران ارجاع داده شد.
*به منظور تامین نظر شورای نگهبان: قانون پولی و بانکی کشور اصلاح شد
نمایندگان پارلمان طرح اعادهشده الحاق یک تبصره به ماده 39 قانون پولی و مالی کشور از شورای نگهبان را مورد بحث و بررسی قرار داده و با اصلاحاتی به منظور تامین نظر آن شورا به تصویب رساندند.
به موجب مصوبه مجلس، مواد 39، 40 و 41 قانون پولی و بانکی کشور مصوب 1351 شامل تمامی موسسات اعتباری غیربانکی که به تشخیص بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به عملیات بانکی مبادرت میورزند، به استثنای صندوقهای توسعهای و حمایتی دولتی و غیردولتی مانند صندوق حمایت از تولید بخش کشاورزی در محدوده اساسنامه فعلی خود، نیز میگردند.
*طبق مصوبه نمایندگان:انتخابات مجلس باید با فاصله زمانی حداقل 70 روز مانده تا پایان هر دوره پارلمان برگزار شود
نمایندگان جزئیات طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس را مورد بحث و بررسی قرار داده و ماده یک این طرح را به تصویب رساندند.
به موجب مصوبه مجلس دو تبصره به عنوان تبصرههای دو و سه به ماده یک قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوب 1378 و اصلاحات بعدی آن به شرح زیر الحاق و عنوان تبصره این ماده به تبصره یک اصلاح میشود:
تبصره 2- در دورههایی که علاوه بر انتخابات مجلس شورای اسلامی، انتخابات مجلس خبرگان رهبری نیز برگزار میشود، وزارت کشور موظف است ترتیبی اتخاذ نماید تا انتخابات مجلس شورای اسلامی و انتخابات مجلس خبرگان رهبری به صورت همزمان در یک روز برگزار شود.
تبصره 3- اخذ رای باید با فاصله زمانی حداقل 70 روز تا پایان هر دوره مجلس شورای اسلامی برگزار شود.
*با موافقت نمایندگان: مواد 2 به بعد طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس به کمیسیون بازگشت
مواد 2 به بعد طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات محلس شورای اسلامی با رأی نمایندگان جهت بررسی بیشتر به کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی ارجاع شد.
بر این اساس نمایندگان با 153 رای موافق، 15 رای مخالف و 4 ممتنع از مجموع 207 رای با ارجاع مواد 2 به بعد این طرح به کمیسیون شوراها موافقت کردند.
*گودرزی: وزارت ورزش حق دخالت در فدراسیونها و مجامع ورزشی را دارد
محمود گودرزی وزیر ورزش و جوانان برای پاسخ به سوال احمد شوهانی نماینده ایلام در صحن حضور یافت.
شوهانی در سوالش از وزیر ورزش پرسید: علت گسترش فساد و بداخلاقی در ورزش، غفلت از مسائل اساسی جوانان، دخالت در امور فدراسیونها و هیاتهای ورزشی و بیتوجهی به شایستهسالاری در انتصابات چیست؟
وزیر ورزش در ابتدای سخنان خود به ارائه توضیحاتی در پاسخ به این سوال پرداخت و اظهار داشت: مباحث مطرح شده دراین سوال را به سه دسته میـتوانیم تقسیم کنیم، اولین موضوع دخالت دولت در فدراسیونها، دومین موضوع مسائلی درباره بروز فساد در حوزه ورزش است و سومین مسئله هم مربوط به عملکرد وزارت ورزش درباره جوانان میشود.
وی در ادامه با اشاره به مسئله فساد در فوتبال گفت: از روز اول مسئولیتم، به دنبال ورزش پاک بودم و این موضوع در راس برنامههای من قرار داشت و باید محقق شود، تمام تلاش خودم را برای پاکسازی فضای آلوده در برخی رشتههای ورزشی به کار گرفتم.
گودرزی با اشاره به مسئله دخالت وزارت ورزش در امور فدراسیونها و مجامع ورزشی، گفت: طبق قانون و اساسنامه وزارت ورزش میتواند در بیش از 95 درصد فدراسیونهای ورزشی دخالت کند، وزارت ورزش تنها در امور یک یا دو فدراسیون ورزشی نمیتواند دخالت داشته باشد؛ رئیس مجمع در فدراسیونهای ورزشی وزیر ورزش یا یکی از معاونان وزارت ورزش است بنابراین ما میتوانیم در امور فدراسیونها دخالت داشته باشیم، قبول استعفا و برکناری روسای فدراسیونها طبق اساسنامه به تشخیص وزیر ورزش و با موافقت وی انجام میشود.
گودرزی تاکید کرد: وزیر ورزش حق نظارت، عزل، نصب و برکناری در فدراسیونها را دارد ولی ما خارج از این چارچوب حرکت نکرده و نمیکنیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به موضوع تفکیک وزارت ورزش و جوانان، گفت: ما باورهایی در این زمینه داریم ولی مسئله تفکیک حوزه ورزش و جوانان مغایر با وظایف وزارت ورزش و جوانان نیست و ما اهتمام ویژهای در حوزه جوانان داریم.
گودرزی در ادامه به ارائه گزارشی درباره عملکرد وزارت ورزش و جوانان در حوزه جوانان پرداخت و تأکید کرد: کار وزارت ورزش و جوانان در این حوزه تنها سیاستگذاری است نه اجرا، 18 دستگاه در کشور مسئولیت مستقیم در حوزه جوانان دارند که باید تکالیفشان را انجام دهند، ستاد ساماندهی امور جوانان تاکنون جلسات گستردهای را برای بررسی مشکلات جوانان کشور برگزار کرده و پیگیر اجرای مصوباتش است.
وزیر ورزش و جوانان بر همین اساس به بیان چند مصوبه ستاد ساماندهی امور جوانان پرداخت و اظهار داشت: تدوین پیشنویس پروتکل مشاوره ازدواج، تشکیل کمیسیون تخصصی ازدواج و خانواده با حضور 34 دستگاه دولتی و خصوصی و طراحی سیاستها و برنامههای هفته ازدواج، از جمله مصوبات این ستاد بوده است، برگزاری جشنواره ملی ازدواج در سراسر کشور و تشکیل مراکز تخصصی ازدواج و خانواده نیز از جمله اقدامات اجرایی انجام شده در ستاد ساماندهی امور جوانان بوده است.
وی در ادامه به نتایج حاصله اجرای این مصوبات اشاره و تصریح کرد: نرخ ازدواج در سال 93 حدود 6.5 درصد نسبت به سال 92 رشد داشته است، همچنین در سال 93 نرخ ازدواج 13 درصد نسبت به سال 91 رشد داشته است؛ نرخ طلاق در سال 93 نسبت به سال 90 حدود 14.5 درصد کاهش داشته، همچنین در سال 93 نسبت به سال 91 نرخ طلاق 8.8 درصد کاهش داشته است، همچنین نرخ طلاق نسبت به سال 92 حدود 5.3 درصد کاهش داشته است.
گودرزی با اشاره به موضوع واگذاری وزارت ورزش و جوانان، گفت: وزارت امور اقتصاد و دارایی و همچنین سازمان خصوصیسازی کشور تعیینکننده اصلی درباره واگذاری این وزارتخانه هستند، شخصاً با خصوصیسازی موافقم البته مشروط بر اینکه شرایط کشور مناسب باشد و مشکلات دیگری برای جامعه به وجود نیاید.
وی در پایان خاطرنشان کرد: وزارت ورزش و جوانان به جزء فدراسیون فوتبال و چند فدراسیون دیگر که زیر نظر فدراسیونهای جهانی هستند، میتواند در امور سایر فدراسیونهای ورزشی دخالت کند، باید بگویم اگر اتفاقی در فدراسیون فوتبال و یا چند فدراسیون دیگری که وزارت ورزش حق دخالت در آنها ندارد، بیفتد ما نمیتوانیم کاری انجام دهیم لذا تقاضا دارم مجلس شورای اسلامی تمهیداتی بیندیشد تا زمانی که فساد در فوتبال رخ داد، ما بتوانیم در این فدراسیون هم دخالت و مشکل را حل کنیم.
نمایندگان از پاسخهای گودرزی قانع نشدند
*اولین کارت زرد مجلس به وزیر ورزش/دولت پانزدهمین اخطارش را دریافت کرد
نمایندگان پارلمان سؤال ملی احمد شوهانی نماینده ایلام از محمود گودرزی وزیر ورزش و جوانان را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
شوهانی در این سؤال از وزیر ورزش پرسید: علت گسترش فساد و بداخلاقی در ورزش، غفلت از مسائل اساسی جوانان، دخالت در امور فدراسیونها و هیاتهای ورزشی و بیتوجهی به شایستهسالاری در انتصابات چیست؟
پس از توضیحات وزیر ورزش، شوهانی اعلام کرد که از پاسخهای وزیر قانع نشده است و نمایندگان با 94 رأی موافق، 76 رأی مخالف و 12 رأی ممتنع از 195 نماینده حاضر در صحن علنی، از پاسخهای وزیر ورزش قانع نشدند و بدین تریب وی اولین کارت زرد خود را از پارلمان دریافت کرد.
به گزارش فارس، وکلای ملت پیش از این به علیاصغر فانی وزیر آموزش و پرورش (2 کارت زرد)، علی ربیعی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی (دو کارت زرد)، رضا فرجیدانا وزیر سابق علوم (یک کارت زرد)، علی طیبنیا وزیر امور اقتصادی و دارایی (سه کارت زرد )، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی (2 کارت زرد)، عبدالرضا رحمانیفضلی وزیر کشور (یک کارت زرد) و محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت (2 کارت زرد) و محمود واعظی وزیر ارتباطات (یک کارت زرد) داده بودند.
*شوهانی: فساد در ورزش در حال گسترش است/ 10 مدیر وزارتخانه کشتیگیر هستن
احمد شوهانی نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی در توضیح سوالش از محمود گودرزی وزیر ورزش و جوانان گفت: من قبل از ورود به بحثم به تمام هموطنان به دلیل فاجعه منا تسلیت میگویم؛ این حادثه نتیجه بیتدبیری آلسعود است که امیدوارم عربستان تحت فشار بیشتری قرار گیرد تا دگییر شاهد تکرار این مسائل نباشیم.
وی با بیان اینکه سوالم را در 4 محور مطرح میکنم، گسترش فساد و بیاخلاقی در ورزش، دخالت در امور فدراسیونها و هیاتهای استانی، فراموش شدن حوزه جوانان و انتصابات را این 4 محور برشمرد.
نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی اظهارات و برخی اقدامات دبیر ورزش و جوانان را نوعی فرار به جلو توصیف کرد و گفت: شما در ابتدای وزارتتان تاکید کردید که به مسائل جوانان به طور خاص خواهید پرداخت و مطلعید که نمایندگان هم نسبت به این موضوع دغدغه دارند اما متاسفانه امروز شاهد عدم انجام بسیاری از اقدامات مربوط به حوزه جوانان هستیم.
گودرزی با اشاره به اینکه امروز در رشتههای جمعی از جمله والیبال و فوتبال شاهد افت شدید هستیم تصریح کرد: آقای گودرزی! پاسخ بدهید که امروز برای ارتقای سطح ورزش کشور چه کردهاید.
نماینده مردم ایلام در مجلس همچنین به حوزه جوانان اشاره کرد و از وزیر ورزش پرسید که شما برای مهمترین مسائل کلیدی امروز جوانان یعنی اشتغال و مسکن چه کردهاید؟
شوهانی خطاب به وزیر ورزش گفت: آقای گودرزی! وزارت شما وزارت ورزش جوانان نیست بلکه وزارت ورزش و جوانان است.
وی با بیان اینکه سن ازدواج در کشور افزایش یافته و شاهد افزایش طلاق هستیم تصریح کرد: شما با توجه به وجود این معضلات برای رسانهها چه کردهاید؟
شوهانی به یکی دیگر از محورهای اظهاراتش یعنی بحث فساد در ورزش اشاره کرد و گفت: دراین باره مقام معظم رهبری و آقای رئیسجمهور دغدغههایی داشتند اما متاسفانه شاهدیم فساد در ورزش با بیاخلاقی و بداخلاقیها در حال گسترش است.
نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی عدم تخصصگرایی در مدیریت ورزش را باعث بروز سردرگمی و همچنین فساد دانست و خاطرنشان کرد: چرا باید کارهای تخصصی همچون واگذاری باشگاههای استقلال و پرسپولیس به معاونت حقوقی مجلس واگذار شود؛ امروز پرسپولیس و استقلال بدبخت شدند و وضعیت امروز پرسپولیس را همگان مشاهده میکنند.
وی با بیان اینکه فساد فقط جابه جایی پول نیست خاطرنشان کرد: توضیح نامناسب امکانات نیز نوعی فساد محسوب میشود، آقای گودرزی! بگویید در دو سال اخیر چه اقداماتی برای توزیع مناسب امکانات کردهاید؟ آقای گودرزی! تصریح کنید در دو سال اخیر چه اقداماتی برای حوزههای عمرانی ورزش انجام دادید؟
نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه دخالت در فدراسیونها فساد ایجاد میکند گفت: شما در کمیسیون در پاسخ به سوال آقای قاضیپور گفتید داورها تخلف کردهاند حال سوال ما از شما این است که در این زمینه چه اقداماتی انجام دادید؟
شوهانی از وزیر ورزش سوال کرد که آیا واسطهگری و پرداخت رانت جا به جایی بازیکنان فسادآور نیست؟
وی با بیان اینکه انتخاب مدیران ضعیف برای وزارت ورزش مشکلساز شده است گفت: امروز 10 نفر از مدیران وزارت ورزش از کشتیاند و تخصص لازم را در این زمینه ندارند.
شوهانی با اشاره به اینکه امروز در بسیاری از رشتهها پول جای پهلوانی را گرفته است اظهار داشت: در رشتهای مانند فوتبال شاهد این معضل هستیم که باید برای آن چارهای اندیشید.
نماینده مرد ایلام در مجلس همچنین از وزیر ورزش پرسید چرا در باشگاههای بدنسازی از توزیع مکملها که به سلامت مردم ضرر میزند جلوگیری نمیشود.
شوهانی در بخش دوم طرح سوال خود از وزیر ورزش و جوانان درباره علت گسترش فساد و بداخلاقی در ورزش، غفلت از مسائل اساسی جوانان، دخالت در امور فدراسیونها و هیأتهای ورزشی و بیتوجهی به شایستهسالاری در انتصابات گفت: فدراسیونها سازمانهای مردم نهاد هستند لذا وزارت ورزش صرفا باید بر آنها نظارت کند نه اینکه در آنها دخالت کند.
بعضی فدراسیونها در اختیار یک خانواده قرار دارند
وی با اشاره به اینکه بعضی از فدراسیونهای ورزشی در اختیار یک خانواده قرار دارند، اظهار داشت: در مسابقات جهانی کشتی دیدیم که این مسئله موجب کسب نتایج ضعیف شد.
شوهانی با این پرسش که چرا بسیاری از فدراسیونها هنوز با سرپرست اداره میشوند، گفت: در رأس فدراسیون اسکی فردی که مورد نظر وزارت ورزش بود منصوب شد که در طی آن کل کادر فنی استعفا دادند.
در برخی فدراسیونها انتخابات برگزار شده اما وزیر ورزش احکام را نزده است
وی از نخوردن احکام به رغم برگزاری انتخابات در برخی فدراسیونها انتقاد کرد و افزود: قهرمانان ملی ما بعضا در بدترین شرایط قرار دارند.
قهرمانان ملی به دستفروشی میپردازند
نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی گفت: بسیاری از قهرمانان ملی به دستفروشی پرداخته یا گوشهنشین شده و یا روانه خارج از کشور میشوند.
چرا برخی مدیران ستادی وزارت ورزش دستگیر شدند؟
وی با طرح این سوال از گودرزی که چرا برخی مدیران ستادی وزارت ورزش دستگیر شدند، خاطرنشان کرد: در چند سال اخیر شاهد نخبهکشی و اسطورهکشی در ورزش بودیم؛ مگر ورزش ما چند اسطوره دارد؟
شوهانی با کمتوجهی وزارت ورزش به زیرساختهای مناطق محروم و وجود پروژههای متعدد نیمهتمام در این مناطق گفت: به علت فقدان برنامه جامع در وزارت ورزش شاهد نتایج ضعیف در کشتی، والیبال و فوتبال کشور بودیم.
وی تصریح کرد: زمانی که نام آقای گودرزی برای تصدی وزارت ورزش مطرح شد من موافق رأی اعتماد به ایشان بودم اما امروز به دلیل عدم اجرای برنامههای ارائه شده از سوی ایشان طرح سوال کردم.
*طرح استیضاح وزیر ورزش با 50 امضا تقدیم هیأت رئیسه شده است
نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی در پایان به تقدیم طرح استیضاح وزیر ورزش به هیأت رئیسه با حدود 50 امضا اشاره کرد.
*پایان جلسه در غیاب لاریجانی
نشست علنی صبح امروز (سهشنبه) نمایندگان مجلس شورای اسلامی دقایقی قبل با اعلام محمدرضا باهنر نایب رئیس دوم مجلس که در غیاب لاریجانی ریاست ساعتی از صحن علنی را بر عهده داشت، پایان یافت.
باهنر پیش از پایان جلسه اعلام کرد که جلسه بعدی مجلس رأس ساعت 8 صبح فردا (چهارشنبه) 8 مهر با دستور کار اعلام شده تشکیل میشود.
به گزارش فارس، وکلای ملت در جلسه امروز پارلمان، سؤال ملی شوهانی از وزیر ورزش و جوانان را مورد بحث و بررسی قرار داده و از پاسخهای گودرزی قانع نشدند که بدین ترتیب وزیر ورزش اولین کارت زرد خود را از خانه ملت دریافت کرد.